Nytt sommarnummer av EFKs tidning Direkt: Tema "Det finns frihet!"

Nu har ett härligt sommarnummer av EFKs tidning Direkt landat i brevlådorna. Temat är "Det finns frihet!" och tillsammans utforskar vi vad det betyder för oss idag.

I tidningen får vi möta Johannes och Lara Roswall som bygger en församlingsgemenskap i Exarchia, Aten, Grekland. Gemensamt för de flesta i den anarkistiska stadsdelen är sökandet efter frihet och här vill Johannes och Lara forma en gemenskap där de gestaltar Jesu kärlek mer än att enbart berätta om den. Vi får också möta Symphorien Bouassi, ledare för EFKs partnerkyrka EEB i Centralafrikanska republiken, i ett samtal om vad frihet betyder för honom och församlingsrörelsen i ett land som hamnar i botten av de flesta rankningar över välfärd. Lisa Fredlund, ledarutvecklare i EFKs Sverigeprogram, delar med sig av Torpkonferensens tematext om en frihet som har ett namn, namnet Jesus. Vi följer med till Göteborgs 400-årsjubileum där kyrkorna gått samman för att visa vad de gör för staden. Och Linn Tholén på Ge för livet-butiken i Norrköping ger oss de bästa tipsen för sommarshoppingen - som såklart görs second hand.

Ta del av Torpkonferensen 2023 i efterhand!

"Det finns frihet!" var också temat för Torpkonferensen 2023. Hade du inte möjlighet att delta? Du vet väl att du kan ta del av bibelstudierna och gudstjänsterna i efterhand via Torpkonferensens youtubekanal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Torppodden Öppnas i nytt fönster..

I Direkt skildras EFKs verksamhet och det arbete som vi i rörelsen står i, till exempel vår gemensamma mission, våra församlingar, människor och händelser. Vårt gemensamma arbete är beroende av stöd i form av såväl förbön som gåvor. Vi ger därför tidningen Direkt till personer som stödjer EFKs gemensamma arbete. Det kan man göra genom spontana eller regelbundna gåvor, Barnhjälpen, Ge för livet eller kyrkoavgift. Tillhör du en församling som har missionsåtagande till EFK är du också med och stödjer arbetet genom de gåvor du ger till församlingen.

Här kan du läsa mer om hur EFK hanterar personuppgifter. Öppnas i nytt fönster.

Vill du ha tidningen Direkt hem i fortsättningen?