Familjens hus i ukrainska Irpin förstördes: "Vi har redan gråtit tillräckligt"

Ukrainska baptistförsamlingar fortsätter att möta krigets konsekvenser. Vi i EFK stödjer insatsen via vår katastrofinsamling. Här är en uppdatering från Europeiska Baptistfederationen (EBF) 1 april.

Nyheterna från Ukraina är fortfarande tunga, men Gud fortsätter att ge manna i vildmarken, stunder av nåd i kriget.

Baptistförsamlingen Bethanys kyrka i Mariupol har förstörts helt. Samhället har förlorat ett centrum för socialt och evangeliskt arbete i staden. I Charkiv föll en missil genom en pastors hus när han hade ett möte med några församlingsmedlemmar i källaren, men den detonerade inte.

Bara i regionen Chernivtsy har 18 000 barn tvingats på flykt. I Sumy är butikshyllorna helt tomma. Kristna kommer med leksaker till barnen och mat till de hungriga.

En kristen familj i Irpin har förstörts. Pappans ord och böner är starka:

- Vi har redan gråtit tillräckligt, och nu måste vi nyktert bedöma situationen. Under de 33 år vi levt tillsammans har vi ständigt sett Guds välsignelse. Vi har aldrig haft stor rikedom, men Herren har troget sänt oss ”en portion manna” varje dag, säger han och fortsätter:

- När jag sprang iväg tittade jag tillbaka på Irpin – där mitt hjärta finns. Och nu böjer jag mig ödmjukt inför Herren och ber om hans vägledning för framtiden. Vi ber honom inte om strömmar av välsignelser, utan uppskattar bara varje droppe av morgonens uppfriskande dagg. Vårt hus [förstördes], men Herren räddade livet på oss alla. Därför kan jag lyfta blicken mot himlen i innerlig bön till Gud och i tillit lägga våra svaga själar i hans starka händer.

Vi fortsätter att be som familj för situationen i Ukraina, för:

  • Fred i Ukraina
  • Beskydd mot människohandlare för människor på flykt
  • Säkerhet för befolkningen som upplever konstant beskjutning och för familjer som skiljts åt på grund av kriget
  • Frihet och säkerhet för att uttrycka sin tro och att förmedla hjälp i ockuperade städer
  • Framgång för fredssamtalen i Turkiet
  • Styrka och makt för ukrainska kyrkor att fortsätta att tjäna sina samhällen
  • Hopp för framtiden